Próba
2012.06.29. 08:29 - miriamele
A bejegyzés trackback címe:
https://epreskert.blog.hu/api/trackback/id/tr504618585
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Yato Squaw 2012.07.04. 18:50:36
Ez az ölesbab olyan, mint a zöldbab? Mármint ízre, állagra? Jól néz ki nagyon.
Kaptam pár szem magot a szomszéd nénimtől, de nem sikerült elvetni, pedig még marhatrágyát is adott hozzá. :(
Nagyon lassan alakul a mi kertünk, idén nem is ültettem semmit, csak a szokásos begóniákat ládába, cserépbe. Szépek, de most nagyon szenvednek a melegben, velünk együtt. Persze halljuk, hogy a panelban ezerszer rosszabb.
Kaptam pár szem magot a szomszéd nénimtől, de nem sikerült elvetni, pedig még marhatrágyát is adott hozzá. :(
Nagyon lassan alakul a mi kertünk, idén nem is ültettem semmit, csak a szokásos begóniákat ládába, cserépbe. Szépek, de most nagyon szenvednek a melegben, velünk együtt. Persze halljuk, hogy a panelban ezerszer rosszabb.
miriamele · http://epreskert.blog.hu 2012.07.04. 19:40:49
@Yato Squaw: Az íze és az állaga is más, mint a zöldbabé, de nagyon finom. Három-négy szemet kell vetni, mi "indiánsátrakat" csinálunk neki botokból, mert nagyon fut, és nagyon bőtermő.
Yato Squaw 2012.07.06. 17:12:25
@miriamele: Mit készítesz belőle? Ugyanúgy levest, főzeléket, vagy salátát?
miriamele · http://epreskert.blog.hu 2012.07.07. 13:47:20
@Yato Squaw: Mostanában annyi időnk van, mint a semmi, így az ebédkészítés a következőképpen zajlik. Egy tepsit kizsírozunk, beleöntjük a sózott, fűszerezett zöldségeket, (cukkini, újkrumpli, paprika, zöldborsó, zöldbab, méteres bab, vöröshagyma, fokhagyma, illetve ami éppen van) ráteszünk husiszeleteket, vagy csirkecombot, esetleg nyers császárszalonnacsíkokat, aláöntünk egy kevés sört, vagy vizet, lefedjük fóliával és mehet a sütőbe. Rá se kell nézni, a finom illata elárulja, mikor van kész.
De egyébként teljesen ugyanúgy használható az ölesbab, mint a zöldbab.
De egyébként teljesen ugyanúgy használható az ölesbab, mint a zöldbab.
Yato Squaw 2012.07.07. 14:07:46
@miriamele: Finom lehet. Kicsit enyhül az idő, kipróbálom!
miriamele · http://epreskert.blog.hu 2012.07.08. 05:45:56
@Yato Squaw: Ugyanez hús nélkül is finom, időkímélő, és ez a legjobb benne. :-))))))))))
Utolsó kommentek