A kolbász nagyon finom, és fogy is rendesen, de ma nem az készült, hanem szalonna. Ahogy Laci a mai kajához bevásárolt reggel, látta, hogy a mi hentesünknél is van szakított császárszalonna, gyönyörű szép, és olcsó is. (650 Ft/kg) Utánam telefonált, hogy tetessen-e el, és persze hogy igen. Aztán, amikor 11-kor megjöttem, érte mentünk, és elő is készítettük. Két táblát hoztunk, a szalonnát feldaraboltuk kezelhető méretűre.
Itt az egyik tábla, és itt a másik.
Ez pedig az oldalas:
Laci szerint csak bablevesbe lesz jó a füstölt oldalas. (meg a lencsébe, meg a sárgaborsóba, meg amibe csak akarjuk) Az egész le lett sózva, most áll a sóban két hétig, aztán megy a füstre. Majd csak utána fogunk gondolkozni azon, hogy mibe lesz jó.
A töltött káposztába is. Csináltam újból savanyú káposztát, hogy legyen karácsonyra. Áldja az isten azt, aki az internetre felrakta. Nagyon finom az otthoni savanyúkáposzta. Jövőre a káposzta is saját termelésű lesz.
Utolsó kommentek