Le is írom a receptjét, hátha valaki kedvet kap arra, hogy elkészítse. Az interneten találtam.
Cukorborsó gőzölve:
A frissen szedett, kifejtett, fiatal zöldborsót enyhén sós vízben egyszer felforraljuk. Lecsurgatjuk róla a vizet, szorosan telerakjuk vele az üvegeket, minden üvegre egy csapott evőkanál cukrot szórunk, majd felöntjük forrásban levő enyhén sós vízzel. Lezárjuk az üvegeket, fél óráig gőzöljük, a gőzölést harmadnap megismételjük.
Na, de azért van a recept, hogy legyen min változtatni, én nem tettem bele ennyi cukrot, hanem a felöntőlevét csináltam úgy, hogy egy liter víz, egy evőkanál só, két evőkanál cukor. Megkóstoltam, és mivel kicsit sósnak találtam, öntöttem bele még fél liter vizet. Persze a négy kis üveghez körülbelül fél liter lé kellett, a többit kiöntöttem. Ja! És nem kétszer, hanem három egymást követő nap, azaz háromszor gőzöltem ki.
A következő adagba sárgarépát is teszek.
Na de ne csak magamról írjak, Laci kint volt a kertben reggel pockot irtani, állítólag még az orrát is látta egynek, ahogy a füstpatront a lyukba dobta, és megtolikapázta az egyetlen üresen maradt csíkot, ahová majd bab megy. Délelőtt nagyon meleg volt kimenni, este meg sokáig tanítok, ma esélyem sincs kimenni, nemhogy valamit csinálni.
És a képek:
Azért lekvár is készült, az a bizonyos cukormentes.
Utolsó kommentek