címmel kaptunk ma az Aldiban egy füzetecskét. Jó nagy közhelygyűjtemény, de legalább eszembe jutott róla, hogy meg kell csinálni a karácsonyi borlikőrt, ha azt akarom, hogy jó is legyen.
Ideírom a receptjét, nagyon egyszerű. 7 dl száraz vörösbor, 2dl rum vagy brandy, 20 dkg cukor és fűszerek, vanília, fahéj, szegfűszeg, narancshéj, vagy ami ezekből éppen kéznél van.
No, nagy firifittyel össze is rakom, mert vörösbor van itthon, és elindulunk rumot venni, és nincs. Csak fehér rum, az is hétdecis kiszerelésben. Ugyan Laci azt mondta, hogy ne aggódjak, majd ő tud helyet a maradék fél liternek, de ez mégsem hangzott valami meggyőzően, úgyhogy a project befejezése a holnapi napra maradt.
Így most van málnalikőröm, egy kevés eperlikőröm, egy nagy üveg sárgadinnyelikőr, lesz a borlikőr és még csinálok vagy tejlikőrt, vagy csokilikőrt.
Ne ijedjetek meg, ezek nagyon gyenge likőrök, A borlikőr a legerősebb közülük. Laci szerint csak körömlakk, az igazi ital az 52%-os vegyespálinka. Na, az nincs.
Utolsó kommentek