siófoki epreskert

Bár egy második emeleti lakásban élünk, szeretünk kertészkedni. Ezért mindig volt bérelt kertünk, de most hirtelen kettő is lett. Az új kertünkben hagyományos falusi módszerekkel szeretnénk zöldséget és bogyós gyümölcsöket termelni. Megosztjuk veletek a tapasztalatainkat, örömünket, bánatunkat, és, ha akarjátok, a munkánk eredményét is.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

ennyien néznek

web counter
free counters

Utolsó kommentek

  • lac1: Hahó Miriamele, semmi fejlemény? Év elejéig majdnem minden nap rád néztem, most már ritkábban, 3-... (2015.09.27. 23:20) Vége van....
  • Ms.Szarkasztika: Szia Nem ehhez a temahoz szolnek hozza. Kokeny lelohely ugyeben nyomozok.Tudnal nekem segiteni hol... (2014.11.21. 12:40) Vége van....
  • lac1: Megmondom őszintén, hogy a sok-sok kert között én már elvesztem. Igaz, nem is próbálom meg követni... (2014.07.25. 23:15) Vége van....
  • lac1: @miriamele: Köszi, ma éppen gombát szedni voltunk a tulajjal. Olyan rendes velem, hogy már tényl... (2014.07.25. 23:12) Ma végre lazább napom van.
  • miriamele: @lac1: Nahát, gratulálok! (2014.07.25. 21:01) Ma végre lazább napom van.
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • lac1: Hahó Miriamele, semmi fejlemény? Év elejéig majdnem minden nap rád néztem, most már ritkábban, 3-... (2015.09.27. 23:20) Vége van....
  • lac1: @miriamele: Köszi, ma éppen gombát szedni voltunk a tulajjal. Olyan rendes velem, hogy már tényl... (2014.07.25. 23:12) Ma végre lazább napom van.
  • lac1: @miriamele: csak a mamát tudom idézni, hogy a vert, franciázó Napóleon hazatérő seregéből valaki... (2014.07.10. 18:12) a béke szigete
  • lac1: Eh, na végre, egy igaz poszt. Van itt minden, kert, évzáró, családi buli, bográcsozás, minden, Ezt... (2014.06.22. 09:16) Június eddig
  • lac1: @miriamele: Hát pedig... és még ha szépen szednék, de ezek állatok ezek a rohadt cigányok, ezen... (2014.06.06. 22:26) Arra várok, hogy...

Linkblog

Harc a ...

2011.05.07. 11:55 - miriamele

Címkék: krumpli kert sárgarépa kapálás

Na, nem a szalamandrákkal, hanem a kilátástalan munkákkal.

Először is, a végtelen krumplisorok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez az a pillanat, amikor a töltenivalónak a fele kész lett.

De van még bőven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ki az ott a messze végtelenben? Csak nem a ház, és a kert rettenthetetlen ura, amint a krumplit töltögeti? Közben zenét hallgat, és felváltva énekelget Kacor Feri mulatós nótákat, első világháborús katonadalokat, illetve mozgalmi dalokat boldogult ifjúkorából. Még szerencse, hogy a krumpli nem bánja, egy jobb érzésű tehén kirúgná a sajtárt a kezéből. Én meg hozzá vagyok szokva a zenei egyveleghez, kisebbikem a fent említett repertoárhoz a zsoltárokat is hozzá szokta tenni, és úgy vonultunk az utcán nagy nótaszóval. Édesanyám onnan tudta, hogy mi közlekedünk, mert más nem szokott az utcán énekelni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ugyanő közelebbről, kár, hogy nem hangoskép. :-))))))))) Lenne benne egypár fohászkodás is a Teremtőhöz, hogy ennyi krumplit adott, illetve ahhoz, aki olyan közel tette egymáshoz a sorokat. Ki nem fogjátok találni, hogy ki volt az.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Én Lola hathatós segítségével sárgarépát próbálok kapálni. Látjátok Lolcsi füle mellett a növényt? De semmi baj, az állat továbbhenteredett, a sárgarépa felegyenesítette magát, mintha mi sem történt volna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De hogy a dolog kilátástalanságát is lássátok, másfél centis sárgarépát próbálok kiszabadítani három centis gazból. Minden, csak nem felemelő. Így mikor Laci elkezdte mondani, hogy nekem kéne a krumplit töltögetni, mondtam neki, hogy cseréljünk, de valahogy nem akaródzott neki. Nem is értem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja, és persze állandóan hadakozunk a hétfejű sárkánnyal, vagy a százfejű hidrával, azaz az ominózus kabakpityókával. Itt egy kiállításra való példány. Csilliom ezret kiszedtünk már, és százszor annyi kel megint. Újból kiszedjük. A gond csak az, hogy fél méter mélyről is előjön, olyan mélyre meg nem tudunk lefúrni.  De az is lehet, hogy Kínából ágazik felfelé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy kis műbalhé otthonról. Lola és Amália játszanak. Komolynak tűnik, mert Lola a szájába veszi Amcsi kezét, sőt a nyakát, de csak kíméletesen, meg se karcolja. Amcsi meg méretes pofonokat oszt, de köröm nélkül tenyérrel. Biztos jó szórakozás.

A bejegyzés trackback címe:

https://epreskert.blog.hu/api/trackback/id/tr272884621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lac1 2011.05.08. 21:25:58

Ekkora az a gaz???????
Én még ilyen gumós biz-bazszt még nem is láttam.
Hogy mik vannak! Meg is néztem a neten, mi franc ez.

"A kertekben előde volt a földitök, amelynek két faja is honos Európában, a kétlaki-földitök (Bryonia dioica), apró vörös bogyókkal és a fehér-földitök (Bryonia alba), fekete bogyókkal, fehér répagyökérrel. Ezeket régóta ültetik a kertekben sövények mellé, ahol száruk kacsokkal kapaszkodik a sövényre. Az ember azonban keresi az új, az idegen dolgot, ezért fordult a kertészek figyelme a földitök kínai rokonsága, a kabakpityóka (Thladiantha) nemzetség fajai felé; ezek közül különösen a vörös kabakpityóka (Thladiantha dubia) keltett feltűnést gyéren bozontos, hosszúkás, négy-öt centiméter hosszú, két-három centiméter vastag, éretlenül sötét-, majdnem feketészöld, éretten pompás sötétvörös termésével. A növény újabban a kertekben hamarosan el is terjedt, mert a falaknak, kerítéseknek, sövényeknek valóban szép dísze, azonkívül könnyen szaporítható akár magról, akár gumószerű gyökerével, amelyről a magyarban a »pityóka« nevet kapta."


süti beállítások módosítása